Museet har öppet enligt överenskommelse
Sök
Stäng denna sökruta.
Meny
HemSommarsäsongen inleds!

Sommarsäsongen inleds!

Stundars friluftsmuseum är under sommarsäsongen 24.6–15.8 öppet alla dagar kl. 11-16.

Under sommarsäsongen guidar vi varje dag vid flera olika tidpunkter. Det ordnas varierande temaguidningar i museibyn, samt guidningar för barn och guidningar i djurgården. Vid lämpligt väder går det att pröva på exempelvis gammaldags klädtvättning eller bakning i Smedens stuga. I djurgården hålls ett par gånger i veckan djurguidningar, där du får följa med hur bonddjuren matas och tas om hand.

I Lekbondstugan får barnen leka gammaldags lantliv i en äkta miljö. I Lekfähuset finns våra husdjur i trä som behöver bli omskötta och matade av små hjälpredor. I Leklanthandeln är det roligt att väga, mäta, köpa och sälja varor. I Snickarboden finns riktiga verktyg och där kan man pröva på att spika och såga. 

I museibyn ordnas under sommarsäsongen även en lekdag på torsdagen 4.7, för barn och leksinnade vuxna. På lördagen 3.8 blir det Hantverkardag, då museibyn är fylld med hantverkare som demonstrerar sin yrkesskicklighet.

Dessutom finns det tre konstutställningar på Stundars att besöka under sommaren: Konstnär Fritz Jakobsson i Hemmersgården, bildkonstnär Paula Blåfield i Fähuset, samt brodös Pernilla Vikström i Stenhuggarens stuga

Inträdet kostar 8€ för vuxna, 5€ för studerande och pensionärer, samt 3€ för barn. Kom ihåg att Stundars är ett Museikortsmål.