Museo on avoinna sopimuksen mukaan
Search
Close this search box.
Meny
KotiKesäsesonki alkaa!

Kesäsesonki alkaa!

Stundarsin ulkomuseo on avoinna kesäsesongin aikana 24.6.–15.8. päivittäin klo 11–16.

Kesäsesongin aikana on päivittäin useita kierroksia oppaan johdolla: lasten opastus, kotieläinpuiston opastus ja lisäksi opastuksia eri teemoilla. Vierailla on myös mahdollisuus kokeilla vanhanaikaista pyykinpesua tai leivontaa Sepän tuvassa. Kotieläinpuistossa pidetään opastuksia, joilla voit seurata eläinten ruokintaa ja hoitoa.

Leikkimaalaistalossa lapset voivat eläytyä vanhan ajan maalaiselämään, leikkinavetassa auttaa puueläimiä ja leikkikaupassa kokeilla kauppiaan työtä. Nikkariaitassa lapset voivat harjoitella naulaamista ja sahaamista oikeilla työkaluilla.

Museokylässä järjestetään kesäsesongin aikana myös leikkipäivä torstaina 4.7., lapsille ja leikkimielisille aikuisille. Lauantaina 3.8. pidetään käsityöläispäivä, jonka aikana museokylän käsityöläiset esittelevät taitojaan.

Lisäksi kesän aikana Stundarsissa järjestetään kolme taidenäyttelyä: Taiteilija Fritz Jakobsson Hemmerin talossa, kuvataiteilija Paula Blåfield Navetassa, sekä kirjontataiteilija Pernilla Vikström Kivenhakkaajan tuvassa.

Pääsymaksu aikuisille on 8 €, opiskelijoille ja eläkeläisille 5 €, sekä lapsille 3 €. Stundarsin ulkomuseo on Museokorttikohde.