Museet har öppet enligt överenskommelse
Sök
Stäng denna sökruta.
Meny

För barn-, skol- och daghemsgrupper

”Det finns få life-hacks för att bygga resiliens som är så bra som att ge barn och unga rötter”

Lärare

Världens lyckligaste folk Topp

En av hemligheterna bakom varför finländarna är världens lyckligaste folk sägs vara samhörigheten med andra. Det är viktigt att få känna att man hör hemma någonstans och att man är en del av ett kulturellt sammanhang. Alla behöver tryggheten av att veta att på samma plats har bott generation efter generation som klarat sig igenom svårigheter förr. Att veta varifrån och av vem man kommer, ja att helt enkelt känna sin egen historia, gör en oftast stolt och motiverad.

På Stundars har vi jobbat i årtionden med ett pedagogiskt grepp och allt från våra hållbarhetsprogram för högstadier till lekdagar för förskolor är noga planerade av vår egen museipedagog och Stundars personalteam.

Vi vill att alla barn skall trivas på vårt museum – samtidigt som de lär sig om vår lokala historia, kultur och traditioner. Vi skräddarsyr gärna besöken enligt hur stor din grupp är, hur länge ni kan stanna och övriga önskemål.  Nedan följer exempel på paket.

Boka i god tid Topp

Under vårar, höstar och före julen är det många barngrupper och skolklasser som besöker Stundars, så det lönar sig att boka ert besök i tid. Även om ni inte utnyttjar Stundars tjänster så som guider, toaletter eller lekmiljöer, så vill vi gärna att ni meddelar om ert besök, så att inte grupper krockar med varandra.

Det här ingår Topp

  • När man bokar ett program för barn på Stundars ingår en eller flera guider beroende på gruppens storlek.
  • Lekmiljöerna är öppna, likaså toaletterna på museiområdet.
  • Om djuren finns i djurgården (från maj till september, men väderberoende) kan man hälsa på dem också.
  • Alla barn kan få en egen karta över området om de så önskar.

Mat och dryck Topp

Det är tillåtet för dagis- och skolgrupper att ta med eget mellanmål eller lunch och äta utomhus vid pick-nick-borden i museibyn. Man kan även komma överens med antingen Restaurang Hemmer eller Lyckans Café om mat och dryck.

Lyckans Café erbjuder under sommarsäsongen lätta lunchalternativ och andra caféprodukter från det närbelägna bageriet Lyckans Bröd. Det är bra att bestämma på förhand om just er grupp går till Lyckans, så att barnen kan ta med fickpengar.

För barngrupper, daghem och förskolor Topp

Välkommen på MUU-seum med kossan Rosa-Maria
När mormors mormor var liten – Barnens vardag förr
Vårlek
Gammaldags julbestyr
Vinterlek

För skolklasser Topp

Museet är det perfekta klassrummet. I våra miljöer kan vi arbeta ämnesöverskridande, lyfta fram komplicerade processer på ett handgripligt sätt och ha väldigt roligt medan vi lär oss!

Det historiska miljöäventyret
Fördel skola

Hantverkardagar för skolor Topp

Våren 2024.

Under hantverkardagarna är museibyn fylld med hantverkare som demonstrerar sin yrkesskicklighet. Skolgrupperna tas emot av Stundars guider som ger en kort introduktion. Därefter går gruppen runt på egen hand tillsammans med sina lärare.

Vi ber er reservera minst 2 timmar för besöket på Stundars. Hantverkarna finns på plats till kl. 12, vilket innebär att ”sista ankomsttid” är ca kl. 10.00.

Förfriskningar:

  • Färska syltgrisar och saft säljs på museiområdet.
  • På Stundars finns även Cirkas butik och kafé där ni kan fynda presenter och godis.
  • På museiområdet är bord och bänkar utplacerade för er som har med egen matsäck.

Anmälan: Eftersom hantverkardagarna är välbesökta ber vi er att senast 8.5.2023 anmäla er grupp, tfn +358(0)6 57 099 000 eller info@stundars.fi

Inträde: Pris: 6 €/person (lärare, assistenter och chaufförer gratis). Betalning kontant eller med faktura.

Hantverkarläger i juni