Museet har öppet enligt överenskommelse
Sök
Stäng denna sökruta.
Meny
HemHöstbestyr på Stundars

Höstbestyr på Stundars

På torsdagen 19.10. blir det höstbestyr på Stundars, kl. 10-14. Det blir diverse program för familjens yngsta, främst utomhus. Eftersom temat är höstbestyr får ni lära er om hur man förberedde sig inför vintern och i största allmänhet om österbottniska mattraditioner. Ni får kika in vår matbod och i smedens stuga kan man bekanta sig med enklare vävning. Dessutom har vi en liten skogutställning som visar hur olika träslag använts i det gamla jordbrukssamhället.

Tillsammans med Kvarkens naturskola får ni veta mer om djurens övervintrande, för likt människor måste de förbereda sig väl för det allt kallare vädret. Författare Paula Nivukoski håller en sagostund i bondstugan på finska, kl. 12-13. Stundars gästkonstnär Margot Araujo har öppen studio i Groska byggnaden.

Våra lekutrymmen i museibyn är också öppna och det finns lekstationer att pröva på utomhus. Snickarboden är öppen för alla som vill snickra något smått. Dessutom har vi grillplats tillgänglig, där ni kan grilla egen korv om ni vill.

Välkomna med!