Museet har öppet enligt överenskommelse
Sök
Stäng denna sökruta.
Meny
HemProjektKulturen en resurs i integrering

Kulturen en resurs i integrering

Under de senaste åren har många österbottningar ivrigt varit med och välkomnat asylsökande och kvotflyktingar och hjälpt dem att anpassa sig till samhället. Även vi här på Stundars ville dra vårt strå till stacken och ge nykomlingarna möjlighet att lära känna oss, och vi dem, under trivsamma förhållanden.

I maj 2016 godkändes vår Leader-ansökan ”Kulturen en resurs i integrering” och projektet avslutades i oktober 2018. Svenska kulturfonden hade också beviljat projektbidrag.  Projektets huvudsakliga målgrupp var asylsökande, kvotflyktingar och andra nyfinländare i Korsholm, Malax och Vasa. Vi erbjöd korta hantverkskurser, kulturhistoriskt program och tidsresor där målgruppen fick bekanta sig med finsk kultur, identitet och historia. Som kursdragare fungerde Stundars egen personal och hantverkargillet Björkens hantverkare. Vid behov anlitade vi även utomstående lärare. 

Projektets samarbetsparter var mottagningscentralerna och kommunernas flyktingkoordinatorer, frivilligorganisationer och bygdens övriga integrationsprojekt.  

Om du har frågor om projektet kontakta projektansvariga Maria Blomberg tel. 06-57099000, mejl: info(at)stundars.fi