Museet har öppet enligt överenskommelse
Sök
Stäng denna sökruta.
Meny
HemSkolhantverkardagar i maj

Skolhantverkardagar i maj

Stundars museum i Korsholm bjuder in skolgrupper till Hantverkardagar 14.5, 15.5 & 21.5.2024, kl. 9–12.

Under hantverkardagarna är museibyn fylld med hantverkare som demonstrerar sin yrkesskicklighet. Skolgrupperna tas emot av Stundars guider som ger en kort introduktion. Därefter går gruppen runt på egen hand tillsammans med sina lärare.

Vi ber er reservera minst 2 timmar för besöket på Stundars. Hantverkarna finns på plats till kl. 12. Därför ber vi er komma till museibyn senast kring kl. 10.00. På museiområdet är bord och bänkar utplacerade för er som har med egen matsäck.

Eftersom hantverkardagarna är välbesökta ber vi er att senast 8.5.2024 anmäla er grupp, tfn +35850 432 0688 eller info@stundars.fi.

Pris: 6 €/person (lärare, assistenter och chaufförer gratis). Betalning kontant eller med faktura.

Vid sidan om vårens hantverkardagar erbjuds skolklasser också möjligheten att boka för samma pris ett av programpaketen som ingår i projektet Museet som klassrum. Projektet går ut på att använda museet som ett pedagogiskt redskap, för att ge en mer konkret inblick i det förflutna vardagslivet. I samarbete med Brages friluftsmuseum erbjuder Stundars tre olika programpaket, ”Det historiska miljöäventyret” för åk 1–6, ”Fördel skola” för åk 6–9 och ”1800-talets life-hacks” för åk 5–9.