Museo on avoinna sopimuksen mukaan
Search
Close this search box.
Meny

Muut ryhmät

Muut ryhmät Topp

Stundars on täydellinen vierailupaikka yhdessä ystävien, kolleekoiden, kurssi- tai seminaariosallistujien – tai miksipä ei koko suuren suvun kanssa? Ympäristö on kuin tehty rentouttavaa, viihtyisää ja mielenkiintoista päivää varten. On aikaa seurustella, imeä tietoa ja inspiroitua.

Suuret ryhmät on edullista jakaa.  Osa ryhmästä voi esimerkiksi osallistua opaskierrokselle ja toinen puoli suorittaa aktiviteetteja ja sen jälkeen vaihtaa ryhmiä.

Alla esimerkkihintoja. Hinta riippuu ryhmän koosta ja tilattavista ohjelmanumeroista. Meillä voit maksaa käteisellä, pankkikortilla, MobilePay:lla ja Museokortilla. Ryhmät voivat saada laskun.

Ruoka ja juoma Topp

Jos haluat vierailusi Stundarsissa sisältävän ruoan ja juoman, ota ensin yhteyttä joko tilausravintola Hemmeriin tai Lyckans Café:n. Ravintola Hemmerillä on A-oikeudet. Kun olet varannut ruokailun ja tilan jommankumman kanssa, voit jatkaa ohjelman sisällön suunnittelulla Stundarsin henkilökunnan kanssa.

Rakenna Stundars-vierailusi kokonaisuus Topp

Meillä on monia mukavia, hauskoja tai jopa jännittäviä ”palapelejä”, joista voit rakentaa ohjelmasi. Tässä joitakin esimerkkejä:

Opastukset Topp

Haluatko kuulla, kuinka elämä muuttui pohjalaisilla lakeuksilla, kun puhelin tuli kylään, tai miksi ihmeessä talonpoika halusi nukkua puoli-istuvassa asennossa? Tai ehkä haluatte sen sijaan  historiallisen mahtipontisesti kuulla kertomuksia heistä, jotka olivat yhteiskuntaportaiden alimmalla askelmalla?

Tästä näet tarjoamamme opastusvaihtoehdot. Tule takaisin tälle sivulle nähdäksesi lisää palapelin paloja.

Kilpailut Topp

Pieni leikkisä kilpailu ystävien kesken ei ole koskaan väärin. Kilpailuissamme voitte mitata vahvuuksia välillänne voimassa tai tiedossa. Tai miksei yhdistää kaksi kilpailua ottamalla teemaksi entisajan elämän pohjalaiselta maaseudulta.

Oletko syntynyt 1800-luvulla, tai…?

Kätevät käsityöt Topp

Stundars on laajalti tunnettu käsityöläisten kokoontumispaikkana. Joka vuosi järjestämme suosittuja käsityöläispäiviä, missä käsityöläiset esittävät eri perinteisiä käsityötaitoja, kuten tuohi- ja järvikaislapudontaa, neulomista, pläkkitöitä, dreijausta, taontaa, luudantekoa ja kasvivärjäystä.

Ryhmät saavat Stundarsissa mahdollisuuden itse kokeilla eri käsitöitä – ja ehkä saada kotiinviemisinä itsetekemänsä tuotteen. Voit valita näiden käsitöiden joukosta:

Villan karstausta ja kehruuta värttinällä
Kaunokirjoitusta ja kirjapainoa
Stundarsin ruisleivän leivontaa

Käsityön lajista riippuen on osallistujamäärä rajattu 10 henkilöön ja kyselyt tulee tehdä vähintään kaksi viikkoa etukäteen.

Aktiviteetit erityisissä miljöissämme Topp

Voivitsen vuoleminen
Leipäjuusto, kahvi ja hyvä tarina

Museolaukut lainattavissa Topp

Lainaamme museolaukkuja Stundarsin ulkopuolisille ryhmille. Laina-aika on yksi kuukausi per laukku.  Materiaali haetaan Stundarsista ja palautetaan Stundarsiin. Museon henkilökunta voi tulla, maksua vastaan, kertomaan laukkujen teemasta.

Kahvikori Topp

Kahvikori sisältää materiaalia, joka kertoo ”Elämästä kotona” (1920-1930). Kahvinpavut, paahdin, kahvimylly, kahvinkorvike, kahvinselvittäjä, sokeritoppa ja paljon muuta nautinnolliseen kahvihetkeen kuuluvaa.

Kapsäkki Topp

Kapsäkki on täynnä materiaalia, joka kertoo ”Arkielämästä” (1920-1930). Sisältää vanhoja valokuvia  pesusta, häävalmisteluista, hevosista, ojankaivuusta, kylvämisestä ja sadonkorjuusta sekä päreen naulaamisesta.

Koululaukku Topp

Koululaukku sisältää kansallista ja paikallista kouluhistoriaa ja kokoelman suomenruotsalaisen Pohjanmaan kouluarjesta (1920-1930). Salkku sisältää rihvelitaulun, mustetta ja kynän (ylimääräisiä kyniä käyttöä varten),kaunokirjoitusvihkon (ylimääräisiä vihkoja käyttöä varten),Raamatullisen historian, Kirjan maastamme, maitopullon, käsitöitä ym.

Museolaukkujen varauksia, noutoa ja palautusta varten ota yhteyttä, info@stundars.fi tai 06-57099000