Avoinna tänään klo 11—16
Tervetuloa!
Search
Close this search box.
Meny

Turvallisuus

Liiku varoen ja pukeudu sään mukaan! Topp

Stundarsin ulkoilmamuseoon vaikuttavat, nimen mukaisesti, vuodenajat, luonto ja säätila. Jotta vierailustasi tulisi mahdollisimman mukava, on hyvä pukeutua sääennusteen mukaisesti. Tilapäisesti esiintyy myös vesilätäköitä, märkää nurmikkoa, savea, sateen liukastamia portaita ja jäisiä kohtia. Liiku varoen ja ajan kanssa. Henkilökunta hiekoittaa, kolaa, lakaisee ja haravoi tarpeen mukaan ja toimistoaikana.

Varo päätä!

Vanhojen pohjalaisten talonpoikaistalojen oviaukot ovat usein hyvin matalia, joten jopa keskimittaisten ihmisten tulee taivuttaa päätään sisään- tai uloskäydessään. Useimmat kynnykset ovat korkeita. Ovet rakennettiin perinteisesti tähän tyyliin, jotta lämpö pysyisi paremmin sisällä ja kylmä ulkona. Lisäksi pohjalaiset olivat vähän lyhyempiä 100 ja 200 vuotta sitten. Koska myös rekennukset sinällään ovat arvokkaita museoesineitä, emme voi muuttaa niitä vierailijoillemme sopivammiksi.

Tapaturman sattuessa Topp

Hätänumero on 112. Stundarsin osoite on Stundarsintie 5 Sulva, Mustasaari. Koordinaatit…

Sydänpysähdyksessä: Defibrillaattori on Hemmerin talon aulan seinässä pääoven vieressä. Sitä käytetään käynnistämään sydän uudelleen sydämen pysähdyksen sattuessa.  Defibrillaattori kertoo sinulle, kuinka sitä käytetään.

Ensiapulaukku on keltaisessa lippu- ja infokioskissa. (Koppin).

Palonsammuttimia löytyy suuremmista tuvista. Paikat on merkitty kyltein. Sepän tuvan ulkoseinässä on vesiposti.