Museo on avoinna sopimuksen mukaan
Search
Close this search box.
Meny

Museon näyttelyt

Stundars on elävä museo, missä jokainen rakennus itsessään on arvokas museoesine. Koko museokylä on kuin suuri näyttely paljaan taivaan alla. Täällä ei ole juurikaan estäviä lasivitriinejä ja voit tulla niin lähelle vanhoja työkaluja, huonekaluja ja taloustavaroita, että voit melkein kuulla niiden kuiskivan vanhoista ajoista.

Stundars on tänään suuri ulkoilmamuseo Sulvan kyläsää Mustasaaren kunnassa, Pohjanmaalla, Suomessa. Museo esittelee näkymiä ruotsinkielisen pohjanmaan maaseudulla Oravaisista Pirttikylään lähinnä ajalta 1870-1920 painottaen talonpoikaiskulttuuria, käsityöläisiä ja alempia yhteiskuntaluokkia.

Useimmat interiöörit museokylän vanhoissa asuintaloissa ja työpajoissa ovat osia perusnäyttelystämme. Niihin kuuluvat myös Kirjapainomuseo ja Hemmerin muistohuone. Näistä tiloista voit lukea ja kuunnella lisää rakennustemme kuvauksissa.

Vuoden museaaliset näyttelyt Topp

Joka vuosi meillä on kuitenkin uusi tai uudistettu, enemmän tilapäinen, museaalinen näyttely jossakin museorakennuksessa. Käynti näissä näyttelyissä sisältyy museon sisäänpääsymaksuun.

Patjojen ja peitteiden keskellä – Näyttely pohjalaisista vuodetekstiileistä
Pyykkäys – Näyttely vaatteiden pesusta ja tekstiilihuollosta ennen vanhaan
Kaikki mitä pakkanen ei vienyt – Näyttely Johannan ruoka-aitasta

Taidenäyttelyt Topp

Stundarsissa järjestetään joka kesä vähintään kolme eri taidenäyttelyä. Meillä on kolme eri näyttelytilaa, jokaisessa oma uniikki ilmapiirinsä ja valaistuksensa. Suurin on kauniin Hemmerin talon yläkerta, sitten vanha Navetta valkoisiksi kalkittuine seinineen ja vankkoine kivijalkoineen ja pienimpänä kivenhakkaajan tupa, missä taidetta  raamittaa roiskemaalatut seinät seinäreunuspenkit.

Pelkästään näyttelyihin voi käydä tutustumassa ilmaiseksi. Mikäli haluaa nähdä myös museon näyttelyt ja interiöörit tulee maksaa sisäänpääsymaksu.

Hemmerin talo

30.6-15.8.2023 Taiteilija Susanne Broända

30.6-15.8.2023 Taiteilija Margaretha Hakko

Navetta

1.5-22.6.2023 Taiteilija Martina Uthardt

30.6.-15.8.2023 Kuvataiteilija Janika Löfqvist

Kivenhakkaajan tupa

30.6-15.8.2023 Kuvataiteilija Oscar Hagen

Tästä voit lukea lisää Ateljee Stundarsista ja Artist In Residence-ohjelmasta.