Avoinna tänään klo 11—16
Tervetuloa!
Search
Close this search box.
Meny
KotiAjankohtaistaOpas rakennusten ja viheralueiden ylläpitoon

Opas rakennusten ja viheralueiden ylläpitoon

Museoalueen säilyminen: Opas rakennusten ja viheralueiden ylläpitoon. Topp

Tämä opas on luotu avuksi museoille ja vastaaville tahoille, kuten nuorisoseuroille, rakennusten ja viheralueiden ylläpitoon. Haluamme näin omalta osaltamme kannustaa arvokkaan kulttuuriympäristömme suojeluun ja säilyttämiseen.

Oppaassa käydään läpi, mitä kuuluu museoalueen ylläpitoon ja miten museota ylläpidetään mahdollisimman hyvin ja sen museaalisia arvoja kunnioittaen. Säännölliset toimenpiteet ovat valttia ylläpidossa ja vaurioiden ehkäisyssä ja oppaan sisältö painottuukin tähän. Oppaassa on esiteltynä malliksi Stundarsin vuosikello, joka toivottavasti auttaa muitakin tahoja luomaan omansa.

Suunnitelma pohjautuu Stundarsin museorakennusten ja viheralueiden ylläpitoon, mutta toimenpiteitä tarkastellaan mahdollisimman yleiseltä kannalta niin, että opas olisi hyödyllinen mahdollisimman monelle. Hyvin hoidettu ja ylläpidetty museoalue antaa museoille hyvän vaikutelman kävijöille ja antaa työntekijöille ja kävijöille viihtyisän ja turvallisen ympäristön.

Tämä opas on kirjoitettu osana Stundarsin museon ja Oravaisten historiallisen yhdistyksen yhteistä Leader-projektia ”Attraktiva kulturmiljölandskap i Österbotten”, joka oli käynnissä vuosina 2022–2023.

Linkki oppaaseen