Museet har öppet enligt överenskommelse
Sök
Stäng denna sökruta.
Meny
HemAktuelltÖppen utställningsansökan 2025

Öppen utställningsansökan 2025

Är det din konst vi får se på Stundars under sommaren 2025? Nu finns chansen, eftersom Stundars söker konstutställningar till nästa sommar. Ansökan är öppen för alla intresserade och man kan söka såväl ensam som i grupp. Stundars har ungefär 5.000 besökare under somrarna från både Finland och andra länder. Konstutställningarna är öppna för publiken under museets öppethållningstider varje dag 11-16 under perioden 23.6-15.8.2025. Bekanta dig med våra utställningsutrymmen och sänd in din ansökan senast 10.11.2024.

Utställningsutrymmen:

Hemmergårdens övre våning

Salen används under sommaren för olika fester och evenemang och passar därför bäst för tavlor och andra konstverk som hängs på väggarna. Väggutrymmet som passar för detta är ungefär 26 meter långt och 1,8 meter högt. I den uppvärmda salen finns elektricitet och riktad belysning samt upphängningsskenor och -linor. Utrymmet kan delas med en annan konstnär. I bilder 2 och 3: Fritz Jakobssons utställning, sommaren 2024.

Fähuset

Det rustika utrymmet passar för många typer av konstverk. Konstverken kan hängas på stockväggarna, placeras på hyllor eller bord eller ute på den träflisbeklädda golvytan. Väggarnas sammanlagda längd är 17,5 meter och höjden på stockväggen är 140 cm, rumshöjd 225 cm. I utrymmet finns elektricitet och riktad belysning men ingen uppvärmning. Bild 2: Paula Blåfields utställning, sommaren 2024.

Stenhuggarens stuga

Den enkla stugan passar bäst för tavlor eller andra konstverk som hängs på väggarna. Väggarnas sammanlagda längd är 6,5 meter, höjden på stockväggen är 140 cm, rumshöjd 215 cm. Ingen elektricitet eller uppvärmning. Bild 2: Pernilla Vikströms utställning, sommaren 2024.

Stundars tar ingen hyra för utställningsutrymmena under sommarsäsongen. Konstutställningarna är en del av programmet under museets sommarsäsong och marknadsförs av Stundars. Vi önskar att även konstnären marknadsför utställningen och deltar i vernissagen under vecka 26. Stundars behåller rätten att tillfälligt använda utrymmet för egen verksamhet, men i så fall kommer personalen överens med konstnären om detta undantag i god tid före.

Så här ansöker du:
Skicka en fritt formulerad ansökan med portfolio via e-post till saana.lind@stundars.fi. Sänd såväl ansökan som portfolion i pdf-format, max 5Mt.

  • I ansökan kan du berätta om din konst och ditt arbete: hurudana är dina konstverk, hur många och i vilken form och storlek.
  • Låt oss veta ifall du önskar ett specifikt utställningsutrymme för din konstutställning.
  • Vill du använda hela utställningsutrymmet eller vill du dela utrymmet med en annan konstnär.
  • Ansökan kan vara skriven på svenska, finska eller engelska.

Ansökningstiden är 14.10-10.11.2024. Beslutet om vilka konstutställningar som arrangeras på Stundars 2025 tas av Stundars konstkommitté i november 2024. Mera information ges av Saana Lind, saana.lind@stundars.fi och 050 5140 444.