Museo on avoinna sopimuksen mukaan
Meny
KotireseptitHillopossut

Hillopossut

Olkoon kesä, syksy tai talvi. Lämpimiä ja tuoreita Stundarsin hillopossuja myyvän kojun edessä kiemurtelee aina pitkä jono oli mikä vuodenaika hyvänsä. Mikä nautinto upottaa hampaansa lämpimään hillopossuun – niin, se sana on levinnyt koko seudulle. Ja nykyajan ihmisinä ajattelemme: voi, miten ihanaa olisi osata leipoa hillopossuja kotonakin. Mutta se on liian vaikeaa ja vaivalloista Mutta ei se ole! Ole hyvä, tässä resepti.

Stundarsin hillopossut Topp

1 litra nestettä (vettä/maitoa)

100 g hivaa

n. 200 g sulatettua margariinia

1 kananmuna

1 tl suolaa

Vajaa 2 dl sokeria

2 tl kardemummaa

2,6 litraa vehnäjauhoja

+ hilloa täytteeksi

+ uppopaistorasvaa

+ hienosokeria jossa lämpimät hillopossut pyöritellään

Liuota hiiva haaleaan nesteeseen. Lisää suola, kardemumma, sokeri, muna ja sulatettu rasva. Sekoita jauhot joukkoon useana eränä ja vaivaa taikina hyvin. Anna taikinan levätä vedottomassa paikassa 15 minuuttia tai kunnes taikina on kaksinkertaistunut. Kauli taikina sen jälkeen n. 8 mm paksuiksi levyksi. Leikkaa taikinalevystä neliöitä (n. 8 x 8 cm) ja lisää neliön keskelle hillonokare. Taita taikinaneliöt, vedä pidemmäksi ja pyöritä joka kulmaan neljä ”possunjalkaa”. Anna possujen nousta liinan alla 60 minuuttia. Lämmitä paistorasva 180 asteeseen ja paista hillopossuja siinä, kunnes ne ovat saaneet kauniin värin. Pyörittele possut sokerissa, kaada itsellesi lasillinen kylmää maitoa, haukkaa ensimmäinen pala ja tunne, kuinka ilo valtaa mielen.