Näiden sivujen käännöstyö on vielä käynnissä (7.10.2024). Mikäli tarvitset saavutettavuuteen liittyvää tietoa suomeksi, ota yhteyttä sähköpostilla info@stundars.fi tai puhelimitse +358 (0)6 57 099 000, niin autamme sinua!
Pysäköinti Topp
Stundarsin sisäänkäynnin luona on ilmainen pysäköinti. Suurten tapahtumien aikaan lisää pysäköintipaikkoja on Sulvantien toisella puolella. Liikuntaesteisten pysäköintipaikat sijaitsevat aina sisäänkäynnin lähellä.
Museoon saapuminen ja siellä liikkuminen Topp



Pysäköintialueen vieressä on keltainen info-kioski, jonka luona on pääsisäänkäynti museoon. Pääsisäänkäynniltä alkaa tie, joka kulkee läpi museoalueen. Museoalueen tiet ja polut on päällystetty kovalla soralla, joten niillä on helppo liikkua esimerkiksi pyörätuolilla ja lastenvaunuilla. Heti info-kopin jälkeen, museoaluetta kohti kulkiessa, tulee pieni mäki, jonka ylittämiseen saattaa tarvita apua.
Museoalueella on useita penkkejä, joilla voi levähtää. Lasten käyttöön on varattu vetokärryjä.
Rakennusten sisällä liikkuminen Topp
Stundarsissa myös rakennukset ovat arvokkaita museoesineitä. Valitettavasti nämä rakennukset ovat hyvin esteellisiä. Pohjalaisissa talonpoikaisrakennuksissa ulko-ovelle johtavat rappuset, kynnykset ovat korkeita, oviaukot matalia ja lattialankut epätasaisia. Henkilökuntamme auttaa sinua kokemaan niin paljon kuin mahdollista.
Avustaja- ja opaskoirat saavat tulla museorakennusten sisälle.
Klikkaa tästä ja pääset tutustumaan museon rakennuksiin.
Hemmerin taloon ja Lyckans café -kahvilaan johtavat luiskat. Hemmerin talossa on myös hissi. Hissin käyttö on sallittua vain Stundarsin henkilökunnan avustuksella.
Käymälät Topp

Käsityöläistorilla (katso kartasta) on Inva-WC. Inva-WC:ssä voi vaihtaa vaippoja ja imettää ilman vetoa tai kylmyyttä. Valitettavasti museokylän käymälät eivät ole esteettömiä.
Ryhmät, joilla on erityistarpeita Topp



Tarjoamme räätälöityjä opastuksia ja ohjelmia ryhmille, joilla on erityistarpeita. Ota yhteyttä ennen vierailuasi, jotta voimme mukauttaa vastaanoton tarpeisi mukaiseksi. Voimme esimerkiksi tarjota erityyppisiä opastettuja kierroksia kuvailutulkkauksella, opastettuja kierroksia helpolla suomen kielellä tai mukauttaa parhaan kykymme mukaan sisällön erityyppisten ja -tasoisten tarpeiden mukaan.
Järjestämme myös erityisesti mukautettuja museopedagogisia ohjelmia vammaisille lapsille päiväkodeissa, esikouluissa ja kouluissa. Ota meihin yhteyttä, niin voimme yhdessä laatia ohjelman ryhmänne yksilöllisten tarpeiden mukaan.
Stundars tarjoaa huoltajan sisäänpääsyn. Huoltajilla ja avustajilla on vapaa pääsy Stundarsin ulkomuseoon.
Hyväksymme myös Kaiku-kortin.
Alentunut näkö tai kuulo Topp
Jos sinulla on erityistarpeita kuvailutulkkaamiseen, kuuloapuvälineisiin tai helpompaan kieleen, ilmoita henkilökunnalle, niin voimme sovittaa opastuksemme sen mukaisesti. Voit myös varata etukäteen oman kuvailutulkkausopastuksen.
Sepän tuvassa ja ohjatuissa aktiviteeteissa löytyy rekvisiittaa ja kopioita perinteisistä esineistä, joita voi tunnustella ja kokeilla käyttää.
Pronssiinvalettu miniatyyrimme sijaitsee keltaisen lippu- ja infokioskin, Koppin, vieressä. Siinä voi tunnustella, minkälaiselta museokylä näyttää. Rakennusten nimet on kirjoitettu pistekirjoituksella.
Stundars helpolla suomenkielellä Topp
Täältä voit lukea helpolla suomenkielellä Stundarsista ja kuinka museo toimii.
Myös ryhmät ja vierailijat, jotka toivovat opastusta helpolla ruotsin- suomen- tai englanninkielellä ovat tervetulleita. Ota etukäteen yhteyttä.
Stundars allergisille Topp



Suosittelemme vierailijoita, jotka ovat allergisia esimerkiksi heinälle, lehtipuille ja eläimille ottamaan lääkityksen ennakolta ennen vierailua. Allergiset hyönteisten puremille ottavat lääkkeen tarpeen mukaan. Cirkas cafe`ssa ja Hemmerin tilausravintolassa henkilökunta kertoo tuotteidensa sisällöstä sekä voi tarjota laktoosittomia ja gluteenittomia ruokia.
Stundarsin ulkoilmamuseo sijaitsee kauniilla pohjalaisella maaseudulla. Sitä ympäröi niin viljeltyjä kuin luonnollisiakin puutarhoja, viljely- ja metsämaita. Erityisesti kesäaikaan esiintyy ilmassa tavallisia allergeeneja. Myös museotuvissa on eri luonnonmateriaaleja kuten villaa ja jouhia ja tuoksuvia ruukkukasveja. Herkät nenät voivat myös reagoida joihinkin kukkiviin puutarhakasveihin, joita on ympäriinsä museoalueella. Stundars torjuu aktiivisesti invasiivisia kasveja, kuten voimakkaasti tuoksuvaa lupiinia. Kesäaikaan lähes päivittäin henkilökunta leikkaa ja trimmaa ruohokenttiä ja niittyjä. Korjausrakentamisen puolella voidaan käyttää voimakkaasti haisevia aineita kuten tervaa ja tilapäisesti voi ympäristö olla pölyisä.
Kytketyt koirat ovat sallittuja. Kesällä Stundarsin kotieläinpuistossa on kanoja, kaniineja ja vuohia ja tilaisuuksien aikana voimme myös saada hevosia ja poneja vierailulle.
Pyrimme käyttämään ekologisia ja perinteisiä materiaaleja museon hoitamisessa ja kunnostamisessa ja uuden rakentamisessa. Stundars säästää luonnonvaroja ja meille on myönnetty Ekokompassi sertifikaatti.