Museo on avoinna sopimuksen mukaan
Meny
KotireseptitRuisleipä

Ruisleipä

Stundarsin käsityöläispäivillä voi tehdä löytöjä. Joku ihailee kiiltäviä, parkitusta kalannahasta tehtyjä tuotteita. Kaksi tätiä keskustelee äänekkäästi, olisivatko kaislasta punotut kengänpohjaliset hyvä tuliainen kotona odottaville ukoille, kun taas kolmas täti luo inikaita katseita pajusta punottuun lintulautaan. Peltisepän mökistä astuu mies kädessään kiiltävä ruisleipämuotti. Nyt kotona leivotaan ruisleipää!

Ruisleipä Topp

5 kkp haaleaa vettä

50 g hivaa

3 rkl öljyä

2 tl suolaa

5 kkp vehnäjauhoa

6 kkp ruisjauhoa

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
  2. Murusta hiiva veteen
  3. Lisää öljy, suola ja jauhot (ensin ruisjauho, sitten vehnäjauho).
  4. Anna nousta 30 minuuttia
  5. Vaivaa ja muotoile neljä pyöreää leipää.
  6. Anna nousta 10 minuuttia.
  7. Paista n. 10 minuuttia.
  8. Syö ja nauti!

1 kkp ≈ 1,5 dl