Museo on avoinna sopimuksen mukaan
Search
Close this search box.
Meny
KotiAvoimet ovet Vanhan Vaasan pitäjänmakasiinilla

Avoimet ovet Vanhan Vaasan pitäjänmakasiinilla

Avoimet ovet Vanhan Vaasan pitäjänmakasiinilla 18.8.2024. Tervetuloa tutustumaan yhteen Vanhan Vaasan vanhimmista rakennuksista!

Yksi Stundarsin museorakennuksista on Vanhassa Vaasassa sijaitseva suuri punainen makasiini. Sunnuntaina 18.8.2024 on harvinainen tilaisuus päästä tutustumaan tähän salamyhkäiseen rakennukseen ja sen historiaan. Tiettävästi ainakin 1800-luvulta alkaen moni lähipitäjien asukas on käynyt lainaamassa makasiinista elintärkeää viljaa, jota säilytettiin jykevien metalliovien ja kaksinkertaisten hirsiseinien takana. Tästä lainatoiminnasta onkin jäänyt paljon merkintöjä makasiinin hirsisille seinille.

Olemme paikalla klo 12–15 ja oppaamme johdolla pääset tutustumaan rakennukseen ja kuulet makasiinien historiasta ja merkityksestä entisaikaan. Makasiini sijaitsee Postikadun ja Yrittäjäkadun risteyksessä. Pysäköinti on läheisen Mustasaaren kirkon parkkipaikalla (Adelcrantzinkuja 1, 65380 Vaasa). Parkkipaikalta on makasiinille noin 200 metriä. Tapahtuma on osa Vanha Vaasa -päivää.