Tervetuloa Stundarsin museoalueelle opastetulle pääsiäiskävelylle talojen lomaan kiirastorstaina 28.3., klo 13 ruotsiksi, klo 14 suomeksi, sekä klo 15 englanniksi. Saatte kuulla, miten pääsiäistä vietettiin Pohjanmaan maaseudulla 1800-luvulla. Kerromme pääsiäisen ruokaperinteistä, yleisestä kiusanteosta pääsiäislauantaina, sekä uskosta yliluonnolliseen.
Pääsiäinen on talven ja kesän välistä murrosaikaa, kun kevät on juuri alkamaisillaan. Sää on silloin usein epävakaata, melkein päivittäin vaihdellen joko lyhyen helleaallon tai hyytävän takatalven välillä. Mutta kun kevät pääsee kunnolla käyntiin, silloin on luonnossa uusiutumisen ja uudestisyntymisen aikaa. Muuttolinnut palaavat, karja pääsee takaisin laitumelle, kanat alkavat munia jälleen ja puihin kasvaa uusia lehtiä. Sen vuoksi pääsiäinen on satovuoden tärkein ajankohta, samoin kuin Kristuksen ylösnousemus on tärkein juhlapyhä kirkkovuodessa.
Tapaamme keltaisen infokioskin ulkopuolella, pysäköintialueen vieressä. Pukeutukaa sään mukaan, sillä olemme paljon ulkona.